راهکارهای کاشت مو برای بیماران ام اس (MS)
بررسی راهکارهای کاشت مو برای بیماران ام اس (MS)
اگر به این بیماری مبتلا هستید، مطمئنا سایتهای زیادی را برای یافتن راه مناسب کاشت مو جستجو کردهاید. کسب اطلاعات کافی در دستیابی به نتیجه مطلوب ضروری است. قبل از هر چیزی باید بدانید شناخت دلیل اصلی ریزش مو در انتخاب روش مناسب و درمان آن اهمیت زیادی دارد. در مطلب امروز سایت کلینیک تخصصی بهین مرکز کاشت مو در اصفهان راهکارهای کاشت مو برای بیماران ام اس (MS) را مورد بررسی قرار می دهیم.
زیرا جراح در برخی موارد اجازه پیوند مو برای بیماران ام اس را صادر نمیکند. باید نوع بیماری MS و شدت آن مشخص شود. تداخل دارویی میتواند عوارض جبرانناپذیری در حین عمل و بعد از آن به دنبال داشته باشد. دلیل اصلی حساسیت جراح برای تشخیص شدت بیماری MS همین مورد است.
معرفی انواع مختلف بیماری ام اس
بیماری ام اس دارای دو دوره است که پزشک برای درمان مشکلات در هر دوره از داروهای خاصی استفاده میکند. این امر سبب شده که جراح برای کاشت مو یا جلوگیری از زیرش مو داروهای مختلفی تجویز کند. آشنایی با نوع بیماری در انتخاب روش کاشت اهمیت دارد. انواع بیماری MS عبارتند از:
بیماری پیش رونده ثانویه :
اغلب افراد مبتلا به این بیماری، دورههایی با علائم جدید را تجربه میکنند. احتمال بهبودی کامل یا نسبی این بیماران وجود دارد. برای پیشگیری از تداخل دارویی توصیه میشود این بیماران پس از اتمام دوره درمان برای کاشت مو اقدام کنند. ممکن است بین داروهایی که فرد برای درمان MS مصرف میکند و داروهای تسکیندهنده دردهای ناشی از کاشت مو تداخل به وجود آید.
بیماری پیش رونده اولیه :
برخی بیماران مبتلا به ام اس با شروع تدریجی بیماری و پیشرفت دائمی علائم آن مواجه هستند. این بیماران هیچ عودی در علائم تجربه نمیکنند. برای بهبودی حملات و مدیریت علائم در بیماران مختلف از درمانهای متفاوتی استفاده میشود. علائم ایجاده شده در اثر این بیماری در افراد مختلف با یکدیگر فرق دارد. زیرا بروز و نوع علائم به موقعیت فیبرهای عصبی آسیبدیده وابسته است. اگر پزشک موفق به کنترل علائم بیماری شود. جراح اجازه کاشت مو را صادر خواهد کرد.
بهترین روش کاشت مو برای بیماران MS
بیماری ام اس یک بیماری خود ایمنی است که هنوز دلیل اصلی آن ناشناخته مانده است. بررسیهای انجام شده مجموعهای از عوامل وراثتی و محیطی را در برور ام اس موثر میدانند. مصرف داروهای کنترلکننده حملات MS در برخی موارد سبب تشدید ریزش مو میشود.
عوامل دیگری مانند کمبود ویتامین D و استرس شدید نیز در ریزش موی این بیماران موثر است. پیشرفت تکنیکهای کاشت و استفاده از تجهیزات و فناوریهای نوین امکان کاشت مو برای این افراد را فراهم کرده است. محققین و جراحان پس از بررسی حملات و شرایط جسمی تعداد زیادی از بیماران مبتلا به اسکلروزیس متعدد یا MS به این نتیجه دست یافتهاند که روش های بدون جراحی کاشت مو بهترین راهکار در این بیماران است.
در حالت کلی نمیتوان یکی از روشهای کاشت مو را بهعنوان بهترین راهکار انتخاب کرد. زیرا هر یک از این روشها دارای مجموعهای از مزایا و معایب هستند که پس از بررسی دقیق آنها میتوان روش مناسب را انتخاب کرد. میزان ریزش مو و تراکم موی موردنظر متقاضی دو عامل اصلی در انتخاب بهترین روش کاشت مو هستند.
مزایا و معایب کاشت به روش میکروگرافت
مزیت های روش میکروگرافت
این روش دوره بهبودی بسیار کوتاهی دارد. متقاضی هیچ محدودتی برای انجام فعالیتهای کاری و ورزشی نخواهد داشت. درد و ناراحتی شدیدی پس از کاشت حس نمیکنید. هیچ جای زخم، برش یا بخیه در بانک مو ایجاد نمیشود. این تکنیک برای استخراج گرافتهای بسیار نازک بهترین گزینه محسوب میشود.
افرادی که پوست سر نسبتا سفتی دارند. باید استفاده از روش میکروگرافت را در اولویت قرار دهند. ریسک برداشت موهای غیرپایدار در این روش به حداقل رسیده است. تعداد فولیکولهای استخراج شده بسیار زیاد بوده و هر فولیکول استخراج شده از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. در حین فرآیند استخراج هیچ آسیبی به گرافتها وارد نمیشود. به کمک این تکنیک با مشکل فروروفتن فولیکولها به قسمتهای عمیق پوست روبهرو نخواهیم شد. هیچ محدودیتی برای تعداد فولیکولهای برداشتی در هر جلسه وجود ندارد.
باقی نماندن جای زخم و اسکار برای بیمارانی که موهای خود را کوتاه میکنند گزینهای بسیار عالی است. از سوی دیگر، افرادی که سابقه زخمهای کلوئیدی یا ایجاد گوشت اضافی در محل زخم دارند. باید از روش میکروگرافت برای کاشت مو استفاده کنند. زخمهای ایجاد شده در این روش بسیار ریز بوده و بهسرعت خوب میشوند.
معایب روش میکروگرافت
انتخاب کلینیک معتبر و انجام کاشت مو توسط جراح مجرب در کاهش عوارض احتمالی و معایب این روش موثر است. اما این جراحی نیز مانند هر روش دیگر نقاط ضعفی دارد. ممکن است این عمل طی دو روز انجام شود که طولانی شدن پروسه درمان سبب آزار بیمار خواهد شد.
تعداد فولیکولهای استخراج شده در روش میکروگرافت در مقایسه با روشهای سنتی کمتر است. این مورد یکی از معایب این روش است. اما به دلیل طاسی محدود در بیماران مبتلا به ام اس، تعداد کم فولیکولهای استخراج شده هیچ مشکلی برای جراح و بیمار ایجاد نمیکند.
صفحه اینستاگرام درمانگاه تخصصی بهین، کلینیک کاشت مو در اصفهان
عوامل موثر در کاهش عوارض کاشت مو در بیماران ام اس
نوع روش کاشت، میزان مهارت و تجربه جراح، استریل بودن تجهیزات اتاق عمل و مهارت کادر پزشکی در کاهش عوارض احتمالی این عمل موثر هستند.
طول دوره عمل کاشت موی بیماران مبتلا به MS
مدت عمل در بیماران مختلف متفاوت بوده و به عواملی مانند حجم طاسی، تراکم موی موردنظر و شیوه استخراج فولیکولها وابسته است. اما در حالت کلی این عمل بین ۶ تا ۸ ساعت انجام میشود. در برخی موارد ممکن است پزشک استخراج فولیکولها و کاشت آنها را طی دور روز انجام دهد.
تماس با درمانگاه تخصصی کاشت مو بهین