ویژگی های واریانت IHU چیست ؟
ویژگیهای واریانت IHU
نام واریانت IHU از نام مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی دانشگاه پزشکی مدیترانه (Institut Hospitalo-Universitaire Méditerranée Infection) که به شناسایی آن کمک کرد، برگرفته شده است. بر اساس مقالهای که ۲۹ دسامبر ۲۰۲۱ (۸ دی) توسط «دیدیر رائول» (Didier Raoult) بنیانگذار این مرکز و دیگر پژوهشگران در نشریهی medRxiv بدون بررسی همتا منتشر شد، واریانت IHU برای نخستین بار در جنوب فرانسه در یک بیمار که به تازگی از کشور آفریقایی کامرون بازگشته بود، گزارش شده است.
از زمان کشف تا کنون، تنها ۲۰ نمونه از ابتلا به این سویه شناسایی و توالییابی شدهاند که تنها یک نمونه در اوایل دسامبر بوده است. تجزیهوتحلیل ژنتیکی این گونه نشان داد که ۴۶ جهش و ۳۷ حذف نسبت به ویروس اصلی سارس-کوو-۲ دارد که شبیه به نوع بسیار جهش یافتهی اُمیکرون (Omicron) است.
آیا باید نگران واریانت IHU باشیم؟
«توماس روسو» (Thomas Russo) رئیس مرکز بیماریهای عفونی دانشگاه بوفالو نیویورک گفت: «بزرگترین نگرانی مردم این است که نوع IHU دارای جهش زیادی است. مردم اضولا با مشاهدهی تعداد جهش زیاد در ویروس نگران میشوند زیرا این نشان میدهد که ممکن است ویروس در برابر ایمنی با واکسیناسیون و ضدعفونیها از خود مقاومت نشان دهد.»
گفتنی است اُمیکرون هم که به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت دارای ۵۰ جهش است. به گفتهی دکتر روسو همچنین نگرانیهایی وجود دارد که جهشها ممکن است ویژگیهای بیولوژیکی را از نظر امکان سرایت بیشتر از انواع دیگر تغییر دهند.
به گفتهی دانشمندان IHU همچنین جهش E484K را دارد که میتواند به این معنی باشد که این نوع در برابر واکسنها مقاومتر خواهد بود. همه اما نگران سویهی IHU ویروس کرونا نیستند. عبدی محمود مدیر حوادث WHO تأکید کرد که در حالی که IHU تحت نظر این سازمان بوده است اما از اولین باری که شناسایی شد، با وجود آنکه فرصت زیادی برای سرایت و مبتلا کردن جامعه داشته، فعالیت زیادی نداشته است.
آیا IHU خطر ابتلای بیشتری از امیکرون دارد؟
برای مقایسه، نوع امیکرون برای نخستین بار در ۹ نوامبر (۱۷ مهر) یعنی پس از IHU شناسایی و در ۲۴ نوامبر (۲ آبان) به WHO گزارش شد و ۲۶ نوامبر (۴ آبان) بود که سازمان بهداشت جهانی، پیش از انتشار ویروس در سراسر جهان آن را بهعنوان یک سویهی نگرانکننده اعلام کرد. این جهش از آن زمان تا کنون به سرعت جهان را طی کرده و سطوح سرایتی قابل توجهی را به ثبت رسانده است.
هماکنون بر اساس دادههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) اکنون نوع امیکرون مسئول بیش از ۹۵ درصد موارد کووید-۱۹ در آمریکا است و رکورد تعداد موارد بیماری در سراسر جهان را به دنبال داشته است.
شیوهی محافظت در برابر IHU
به گفتهی دکتر آدالجا جهشپذیری ویروسها امری طبیعی است و به دنبال آن ویروسها بیشتر خواهند شد اما بیشتر گونهها هیچ تهدید بزرگی ایجاد نمیکنند. بنابراین برای عموم خیلی زود است که دربارهی سویهی IHU ویروس کرونا نگران باشند.
متخصصان همچنان تأکید دارند که با زدن واکسن در برابر کووید-۱۹، دریافت دوز بوستر (تقویتی) در زمانی که واجد شرایط هستید و ادامه دادن به روشهای شناخته شده برای کاهش خطر ابتلا به کووید-۱۹ مانند پوشیدن ماسک در اماکن عمومی، فاصلهگذاری اجتماعی تا حد امکان و رعایت بهداشت مناسب دست، میتوانید از خود در برابر سویهی امیکرون، IHU و دیگر انواع کووید-۱۹ محافظت کنید.
منابع: Time, Prevention, Forbes, First Post