کاشت مو یا کلاه گیس ؟؟!!
مقایسه کاشت مو و کلاه گیس
در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم که کاشت مو راحت تر و بهتر است یا کلاه گیس. از قدیم بسیاری از افرادی که دچار ریزش موی سر شده بودند، به دنبال خرید کلاه گیس مردانه و یا زنانه بودند و به دنبال اطلاع از بهترین و ارزان ترین قیمت کلاه گیس با موی طبیعی بودند.
با ورود تکنیک های مختلف ترمیم مو و کاشت مو، میزان محبوبیت و استفاده از کلاه گیس، مرتب کمتر شد ولی همچنان عده ای در جهان هستند که به جای استفاده از عمل کاشت مو و یا روش های دارویی درمان ریزش مو، از کلاه گیس استفاده می کنند.
کلاه گیس مجموعه ای از تارهای موی مصنوعی است که به یکدیگر بافته و یا چسبانده شده است. شاید جالب باشد که بدانید در برخی از کشورهای جهان، امروزه کلاه گیس های کوچکی مورد استفاده قرار می گیرند که فقط بخش های کمی از سر که دچار طاسی شده اند را می پوشانند و به آن “toupee” می گویند و بیشتر مردان از آن استفاده می کنند.
امروزه در زبان انگلیسی بجای کلمه wig (کلاه گیس) در برخی از مراکز کاشت مو و یا مجامع علمی، از کلماتی مانندhair piece ، hair additions و یا hair system استفاده می کنند. در اینجا مزایا و معایب هر یک از دو حالت استفاده از کاشت مو و یا کلاه گیس را به اتفاق بررسی می کنیم:
بیشتر مطالعه کنید : شناسایی روش مناسب برای انجام کاشت مو
چرا عمل کاشت مو ؟
عمل کاشت مو مزایای زیادی نسبت به استفاده از کلاه گیس دارد از جمله اینکه نتایج آن دائمی و کاملا طبیعی هستند و از لحاظ هزینه نیز بسیار مقرون به صرفه است.
در حالت عادی می توان با قاطعیت گفت که در درجه اول کاشت مو بهترین روش برای بازگرداندن موهای از دست رفته است و سپس روش هایی مانند ترمیم مو و درمان دارویی ریزش مو در رده های بعدی قرار دارند. بنابراین معمولا هیچ نیازی به صرف هزینه جهت خرید و استفاده از کلاه گیس وجود ندارد، چون در نهایت یکی از سه روش نامبرده بر روی افراد جواب می دهد.
ترس از معلوم شدن کلاه گیس
بسیاری از کسانی که سالها از کلاه گیس استفاده می کردند، می گفتند که همیشه از این ترس داشتند که هنگام وزش شدید باد، کلاه گیس آنها را باد ببرد. چنین اتفاقی می تواند صحنه خنده داری را پدید بیاورد. یا اگر کسی به سرشان دست بزند، براحتی متوجه می شود که وی کلاه گیس بر سر دارد و همچنین این افراد در زمان شنا در مکان هایی مانند استخر و یا دریا به مشکل برمی خورند و کلاه گیس را باید از سر در آورند.
در صورتی که برعکس، کسانی که کاشت مو Sut بر روی آنها انجشام می شود، نتایج آن کاملا ماندگار و طبیعی هستند و پس از مدتی می توانند مجددا به امور روزمره خود از جمله کار و ورزش، بدون هیچ ترس و نگرانی بپردازند.
طاسی
شاید جالب باشد که این نکته را گوشزد کنیم که استفاده از کلاه گیس می تواند موجب طاسی سر شود و این مسئله یکی از عوارض و معایب کلاه گیس در مقایسه با کاشت مو است.
این مسئله به دلیل چسباندن و اتصال لایه زیرین کلاه گیس به سر اتفاق می افتد. این نوع طاسی ناشی از استفاده از کلاه گیس، “traction alopecia” گفته می شود و اگر آن ناحیه که کلاه گیس بر روی آن گذاشته و قرار می گیرد، کم پشت باشد ممکن است همان تارهای مو هم بریزند و وضعیت سر آن فرد بدتر شود.
استفاده از کلاه گیس
در برخی از افرادی که دچار ریزش موی موقتی و نه دائم، هستند شاید استفاده از کلاه گیس چندان ایرادی نداشته باشد هر چند که در این حالت هم این کار توصیه نمی شود. برای مثال زنانی که زایمان کرده اند، افرادی که تحت شیمی درمانی هستند و یا بیماران و افرادی که دچار بیماری های خاص هستند. معمولا خانمها بیشتر از این روش استفاده می کنند برخی از آنها دو یا چند عدد کلاه گیس استفاده می کردند.
کسانی که در آتش سوزی و یا سایر حوادثی از این قبیل، دچار سوختگی های شدیدی شده اند بطوری که پوست پشت سرشان و موهای شقیقه آنها تمام و یا بیشتر بخش های آنها سوخته و فرد پوست سرش دچار آسیب های شدیدی شده، ممکن است پزشک کاشت مو نتواند برای چنین افرادی این عمل را انجام دهد. البته در برخی موارد چنین افرادی پس از عمل های جراحی صورت گرفته جهت ترمیم پوست شان، با استفاده روش های دیگری مانند ترمیم مو و یا درمان با داروهایی مانند ماینوکسیدیل و یا فیناستراید، تا حدی برخی از نواحی سر آنها مجددا دارای مو شده و فولیکول های مو در آن نواحی رشد کرده اند. بنابر این حتی چنین افرادی هم ممکن است در بسیاری از موارد، نیازی به کلاه گیس نداشته باشند.